Papryka z kaszą gryczaną i warzywami

Anna
Obiad
10.03.2017 8:35
Papryka z kaszą gryczaną i warzywami

Przyznam, że czasami lubię eksperymentować i fajny pomysł na coś smacznego powstaje pod wpływem chwili i tego, co akurat znajdę w lodówce 😊 Składniki: - 3 duże papryki - 1/2 selera naciowego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 3 pomidory - 1/2 szklanki kaszy gryczanej nieprażonej - 1/2 łyżeczki bazylii - 1/2 łyżeczki oregano - 1 łyżeczka mielonego kminku - 1/2 łyżeczki chili - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego - sól do smaku - 270 g serka sałatkowego w kawałku (opakowanie) - 3 - 4 łyżki oliwy do smażenia Jak upiec paprykę z kaszą gryczaną i warzywami? W lodówce zalegała od pewnego czasu papryka i wypadałoby coś w końcu z nią zrobić, a że na mięsne danie przynajmniej ja nie miałam ochoty, więc nafaszerowałam ją kaszą i warzywami i upiekłam. Papryka z kaszą gryczaną i warzywami to smaczne i bardzo zdrowe danie, które powstało pod wpływem chwili i tego, co znalazłam w lodówce. - Następnie zdjąć warzywa z palnika, wymieszać z kaszą i z pokrojonym w kosteczkę serem sałatkowym. Pieczona papryka z kaszą gryczaną i warzywami jest świetna na obiad lub jako smaczna, lekka i zdrowa przystawka. - Kaszę gryczaną zalać szklanką zimnej wody i podgotować pod przykryciem przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. - Napełnić farszem papryki, włożyć do foremki i podlać około 300 ml wody, tak do 0,5 - 1 cm wysokości papryki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/01/papryka-z-kasza-gryczana-i-warzywami.html