GULASZ WOŁOWY Z PAPRYKĄ I GRUSZKĄ

Magdalena
Obiad
03.03.2017 0:15
GULASZ WOŁOWY Z PAPRYKĄ I GRUSZKĄ

😊 Składniki: 500 g wołowiny 2-3 cebule 1 duża papryka 1-2 gruszki 500 ml bulionu 1 łyżka papryki słodkiej mielonej szczypta ostrej papryki mielonej sól, pieprz 2-3 łyżki oliwy do smażenia Wykonanie: Wołowinę myjemy, suszymy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gulasz wołowy z papryką, podawany z kaszą jęczmienną lub gryczaną często u mnie w domu rodzinnym gościł w niedziele. Bardzo lubiłam to danie, ale wcześniej rzadko go u siebie robiłam, gdyż kojarzył mi się z daniem bardzo pracochłonnym. Gruszki obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Tym razem od siebie dodałam jeszcze gruszkę, dzięki temu gulasz stał się lekko słodkawy i bardziej aromatyczny. Czas sporządzania gulaszu wołowego nie należy do najkrótszych, ale pracy przy nim wcale nie jest dużo. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy około 5 min., aż zrobi się brązowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/03/gulasz-wolowy-z-papryka-i-gruszka.html