Polędwiczki z pieczarkami i serem gorgonzola

Basia
Przekąski
28.02.2017 9:32
Polędwiczki z pieczarkami i serem gorgonzola

Składniki: Sposób przygotowania: - 2 polędwiczki wieprzowe ( u mnie po 40 dag każda) - 30 dag pieczarek - 20 dag sera gorgonzola - pęczek natki pietruszki - 6 ząbków czosnku - sól, pieprz - olej + masło Nadaje polędwiczkom bardzo ciekawy smak a mięso jest tak delikatne,że aż rozpływa się w ustach. Przygotowaną w ten sposób przekąskę podaję na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy . Mięso kroimy w 1,5-2 cm plasterki (po skosie). Ze względu na swój kształt świetnie nadaje się do zrobienia różnego przystawek. Dla osób, które nie specjalnie przepadają za pleśniowymi serami polecam polędwiczki z szałwią. Nie trzeba wcale wielu dodatków, żeby stworzyć z niej danie wyjątkowe. Polędwiczki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jest to też bardzo ciekawa propozycja, jeśli ktoś planuje kolację we dwoje . Jest niezwykle delikatna w smaku i krucha. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Pieczemy przez ok. 20-25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/02/poledwiczki-z-pieczarkami.html