Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem

Obiad
28.02.2017 8:58
Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem

Składniki: 2 porcje dorsza bez skóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia 350 g fasolki szparagowej sól (do natarcia ryby i do wody na fasolkę) szczypta pieprzu 1 duży ząbek czosnku 130 g sera feta 1 łyżka masła 300 g świeżego młodego szpinaku Dorsza natrzeć solą i wstawić do lodówki. Szpinak wsypać na patelnię (jeśli całość nie mieści się na patelni, dodawać partiami – szpinak szybko zmniejsza objętość). Dorsz smażony na patelni podany na szpinaku z dodatkiem fety. Mieszać od czasu do czasu i trzymać na patelni dopóki ser się nie rozpuści i nie zmiesza dokładnie ze szpinakiem. Oczywiście można podać np. z ziemniakami i ulubioną surówką, ale polecam korzystać z sezonu na fasolkę. Na talerz wyłożyć szpinak, na niego rybę a obok fasolkę szparagową. Wsypać do gotującej się, osolonej wody i gotować pod przykryciem, na małym ogniu aż do zmięknięcia. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, po kilka minut z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/dorsz-z-fasolka-szparagowa-i-szpinakiem/