Mus czekoladowo-brzoskwiniowy

Desery
28.02.2017 7:52
Mus czekoladowo-brzoskwiniowy

Składniki: 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam 3 biszkopty) Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (około minuty w niskiej mocy). W pucharkach układać po kilka biszkoptów, krem czekoladowy, zmiksowane brzoskwinie i kolejną warstwę czekoladową. Wymieszać delikatnie łyżką z ostudzoną czekoladą (dodawać po łyżce czekolady do śmietany). Odstawić na kilka godzin do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/deser-czekoladowo-brzoskwiniowy/