Ciabatta

Śniadania
27.02.2017 16:41
Ciabatta

Składniki: 520 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 2 łyżki mleka 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki soli 1,5 szklanki ciepłej wody 50 g świeżych drożdży Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Podzielić nożem na sześć prostokątnych kawałków lub dwa większe (jeśli wolimy upiec je w formie chleba). Zostawić w ciepłym miejscu, pod przykryciem na około 1 godzinę (do podwojenia objętości). Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na grubość około 1,5-2 cm. Nierówne boki bułek, które powstaną w trakcie krojenia zawinąć pod spód. Porcja na sześć dość dużych bułek lub dwa bochenki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/ciabatta/