Najbardziej KRUCHE ciasteczka na świecie - Moczone ciasteczka drożdżowe

Pati
Desery
27.02.2017 11:02
Najbardziej KRUCHE ciasteczka na świecie - Moczone ciasteczka drożdżowe

Moczone ciasteczka drożdżowe Składniki: 500 g margaryny/masła 500 g mąki 2 jajka 1 żółtko 1 łyżka cukru 40 g drożdży Po tym czasie wyciągamy je z wody i ze ściereczki i podsypujemy odrobiną mąki (tak aby się nie kleiło). Ciasto wałkujemy niezbyt cienko (około 0,5 cm), w razie potrzeby podsypujemy mąką, żeby nie przyklejało się do blatu. Wkładamy je do płóciennej ściereczki, dobrze zawiązujemy i wkładamy do naczynia z zimną wodą na minimum 3 godziny. Tym razem są to moczone ciasteczka drożdżowe w wodzie. Dodatkowo: mąka do podsypania ciasta cukier puder do obsypania ciasteczek Drożdże rozpuszczamy w łyżce cukru. Studzimy. Chłodne ciasteczka obtaczamy dokładnie w cukrze pudrze. Pieczemy w 180°C na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/desery/ciasteczka/moczone-ciasteczka-drozdzowe/