Makaron ryżowy z kurczakiem i krewetkami

Beata
Obiad
27.02.2017 0:16
Makaron ryżowy z kurczakiem i krewetkami

Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g krewetek 200 g makaronu ryżowego 1 duża cebula 180 g tofu 1 ząbek czosnku 6 pomidorów koktajlowych 4 łyżki masła klarowanego 1 łyżka sosu worcestershire natka pietruszki sól pieprz papryka słodka papryka ostra sos sojowy Pierś z kurczaka pokroić w kostkę 2x2 cm oprószyć je solą, pieprzem i zrumienić na dwóch łyżkach masła klarowanego. Na czystej patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i zrumienić tofu pokrojone w kostkę i rumiane dodać do kurczaka i krewetek. Całość podlać 1 szklanką wody, dodać sos sojowy, sos worcestershire, paprykę słodką i ostrą, W razie potrzeby doprawić solą. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz krewetki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/02/makaron-ryzowy-z-kurczakiem-i-krewetkami.html