Smoothie bowl

Ania
Śniadania
26.02.2017 23:18
Smoothie bowl

Przy tworzeniu możemy dać upust naszej wyobraźni jednak warto stosować zasadę: 1 szklanka owoców ( jabłka, jagody, mango, pomarańcze, ananas, maliny, brzoskwinie itp.), 1/2 szklanki warzyw (jarmuż, szpinak, marchew, awokado,buraki), 1/2 szklanki płynu (mleko, woda, sok) oraz ok 2 łyżek protein (masło orzechowe, jogurt,serek naturalny,chia, siemie lniane, płatki owsiane, nasiona konopi). szklanka mrożonych owoców leśnych 1/2 szklanki pure z upieczonych buraków* 1/2 szklanki mleka roślinnego (kokosowe, ryżowe, orzechowe) ew. zwierzęce 2 łyżki nasion chia *buraki pieczemy w folii ok 1 h, następnie obieramy Wspomniana posypka to już kwestia naszego gustu, z reguły są to wszelkiego rodzaju świeże i suszone owoce, nasiona, orzechy, jagody, miód, przyprawy, domowa granola itp. Mrożone owoce, pure z buraków, mleko i chia umieszczamy w blenderze kielichowym i blendujemy, można także użyć ręcznego blendera 2. Jest to doskonała propozycja śniadaniowa bo dobrze skomponowane smoothie bowl zapewni nam jedną z dziennych porcji warzyw i owoców.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodki-kompromis.blogspot.com/2016/10/smoothie-bowl.html