Uzbeckie lepioszki (Obi non)

Jacek
Śniadania
25.02.2017 12:58
Uzbeckie lepioszki (Obi non)

Sposób przygotowania można zobaczyć na kanale rus brot Zaczyn (18-24 godzin w temp. 28-29°C) 40 g mąki pszennej typ 650, 750 18 g wody 1 g soli 2,5 g cebuli Ciasto cały zaczyn 455 g mąki pszennej typ 650, 750 275 g wody (50°C) 7,5 g drożdży prasowanych 6,5-9 g soli (w zależności od upodobań) Pieczenie 12-15 min, w temperaturze 250°C z termoobiegiem i parą. Moje lepioszki smakują podobnie do polskich bułek ;), cebula nie jest w nich mocno wyczuwalna. Lepioszka to rodzaj chleba popularnego w Azji (m.in. w Kazachstanie, Kirgistanie i Uzbekistanie).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przepisynadomowyserichleb.blogspot.com/2017/02/uzbeckie-lepioszki-obi-non.html