Orkiszowe pączki z dżemem wiśniowym słodzone erytrolem (wegańskie, bez cukru)

Anna
Fit
22.02.2017 14:53
Orkiszowe pączki z dżemem wiśniowym słodzone erytrolem (wegańskie, bez cukru)

Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: – osób z nadwagą i otyłością – chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 – osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi – zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej – chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy – kobiet w ciąży i karmiącymi piersią – osób aktywnych fizycznie – dzieci oraz dorosłych Suma wymienników (WM) = 1.57, w tym procent WBT = 30 szklanka = 250ml Składniki ciasto 3 szklanki (400g) mąki orkiszowej razowej typu 1850 szklanka (250ml) mleka roślinnego u mnie migdałowe 40g świeżych drożdży 4 łyżki (40g) erytrolu szczypta soli 3 łyżki (75g) masła klarowanego/ghee lub oleju kokosowego (rozpuszczonego) – w wersji wegańskiej wybierz olej kokosowy nadzienie 1/2 słoika (200g) bezcukrowego dżemu wiśniowego do posypania 2 łyżki (20g) – na tyle ciepłe aby można było bez problemu włożyć palec i się nie poparzyć ), 1 łyżkę mąki z puli mąki na pączki, wymieszaj i odstaw w ciepłym miejscu na ok 15-20 minut do wyrośnięcia. W wolnym czasie czytam kryminały i biegam Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englis Nie powoduje wzdęć czy biegunek, dlatego, że nie wchłania się w przewodzie pokarmowym, tylko jest wydalany z moczem w niezmienionej formie. Wartość odżywcza i wymienniki całość 1 pączka to: WW = 1.18, WBT = 0.47, kcal = 95.07, węglowodany = 11.99g, błonnik = 1.0g, białko = 0.19g, tłuszcz = 4.18g, Pączki z mojego przepisu są idealne dla osób na diecie bez jaj, bez mleka, wegańskiej, dla diabetyków i wszystkich tych, którzy dbają o to co jedzą i ile jedzą. Jeżeli chcesz pączki posypać pudrem z erytrolu to zrób to wtedy gdy są jeszcze ciepłe, puder ładnie przyklei się do pączków i z nich nie spadnie. Ja wychodzę z założenia, że jeżeli ma się wybór pomiędzy dwoma pączkami, to warto wybrać ten, dla którego warto zgrzeszyć, ja będę grzeszyć domowymi pączkami, a Ty? Wypieki z mąki pełnoziarnistej wymagają wprawy. pudru z erytrolu oraz tłuszcz do smażenia (olej kokosowy, masło klarowane) 1 łyżka octu lub wódki Wykonanie Drożdże pokrusz do miseczki, dodaj podgrzane mleko (ciepłe, nie gorące!! Jeżeli szukasz więcej przepisów na zdrowe słodkości bez cukru to znajdziesz je w mojej drukowanej książce Na pół słodko. Jeżeli zaczynasz swoją przygodę z pełnoziarnistymi wypiekami to zapraszam Cię do zajrzenia TUTAJ, czyli do poradnika jak upiec ciasto drożdżowe z mąki pełnoziarnistej. Im częściej używasz mąki pełnoziarnistej w swojej kuchni tym większą masz wprawę w jej poprawnym wykorzystaniu i wypieki wychodzą za każdym razem lepsze. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. Ja piekę pączki w domu, bo lubię wiedzieć co jem, a po drugie nie kupię pączków bez cukru. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Anna Englisz Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Pączki przykryj bawełnianą ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu na ok 1/2 godziny do aby wyrosły. Pączki z poniższego przepisu możesz przygotować na dwa sposoby, tradycyjnie usmażyć lub nowocześniej upiec. Jeżeli Ty tez tak masz, to zapraszam Cię po przepis na orkiszowe pączki z dżemem wiśniowym słodzone erytrolem. 3. Pączki z mąki orkiszowej razowej szybciej czerstwieją, dlatego spożyj je wciąg 1-2 dni. 2. Pączki zamiast smażyć, możesz upiec w temp. 180 st . C przez ok 20-25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/orkiszowe-paczki-dzemem-wisniowym-slodzone-erytrolem-weganskie/