Kurczak pod pomidorową pierzynką

Beata
Obiad
13.02.2017 0:11
Kurczak pod pomidorową pierzynką

Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pomidorów koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka kremu balsamicznego sól pieprz Na talerzu ułożyć kotlety z kurczaka i na każdy nałożyć warstwę podsmażonych pomidorów. Do obiadu podałam surówkę z marchewki i rzodkwi Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. Na drugiej patelni roztopić masło i zeszklić cebulę drobno posiekaną, na koniec dodać drobno posiekany czosnek. Na patelni grillowej obsmażyć z dwóch stron na rumiany kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/02/kurczak-pod-pomidorowa-pierzynka.html

smak i uczucie

Beata