Rogaliki z szynką i serem

Krzysztof
Przepisy
25.02.2014 8:56
Rogaliki z szynką i serem

Przepis

Składniki

- ciasto francuskie

- ser żółty (według uznania)

- plasterki szynki (według uznania)

- żółtko

- sól

Etapy przygotowania

1. Rozłóż ciasto na stolnicy i pokrój je na 8 trójkątów

2. Ser pokrój w kostkę, a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.

3. Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera

4. Zwiń ciasto francuskie formując rogaliki

5. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem i odrobiną soli.

6. Piecz przez 15 minut w piekarniku podgrzanym do temperatury 190 stopni

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną