TARTA KEBAB-GYROS

Magdalena
Zapiekanki
09.02.2017 1:01
TARTA KEBAB-GYROS

Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 żółtko 120 g masła 50 ml zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 filet z kurczaka 1/2 papryki 1 czerwona cebula ogórki konserwowe Dagoma 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 3 jajka 2 łyżki mleka przyprawa kebab-gyros 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą przez sitko mąkę. Następnie smażymy go na rozgrzanym oleju z dodatkiem przyprawy kebab-gyros (ok. 1 łyżeczka) do momentu aż nie będzie surowy. Nadzienie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Nakłuwamy spód widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 min, w celu podpieczenia ciasta. Sałatka kebeb-gyros jest jedną z najbardziej popularnych sałatek w internecie. Ogórki odsączamy z octu i kroimy w kostkę. Dodajemy żółtko, wodę, sól i zimne masło pokrojone na małe kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/02/tarta-kebab-gyros.html