Mazarynki szwedzkie tarteletki migdałowe

Beata
Ciasta
07.02.2017 7:48
Mazarynki szwedzkie tarteletki migdałowe

Ciasto 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g cukru 115 g masła 1 jajko 1 łyżeczka wódki Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. 100 g masła 2 jajka 100 g cukru 150 g płatków migdałowych 1 łyżeczka olejku migdałowego (pominęłam) płatki migdałowe do dekoracji W rondlu roztopić masło. Ciasto rozwałkować na grubość 5mm i wyciąć kółka o 0,5 cm większe od średnicy otworów w foremce. Lukier 2 łyżki mleka 150 g cukru pudru Wszystko dokładnie wymieszać i obficie polać babeczki. Wlać masę do otworów z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. W zakładce CIASTKA znajdziecie przepisy na inne smaczne ciastka i babeczki. Jajka ubić z cukrem na puszysto, dodać migdały i olejek. Ciasto owinąć folią i schłodzić 2 godziny w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/02/mazarynki-szwedzkie-tarteletki-migdaowe.html