Rozgrzewająca jaglanka z konfiturą z jagód, owocami i mlekiem z orzechów laskowych

Agata
Śniadania
05.02.2017 9:50
Rozgrzewająca jaglanka z konfiturą z jagód, owocami i mlekiem z orzechów laskowych

Polecam SKŁADNIKI (2 porcje): - 1 szklanka suchej kaszy jaglanej - 3 szklanki mleka z orzechów laskowych - pulpa z robienia domowego mleka laskowego, opcjonalnie - mała miseczka konfitury z jagód (np. takiej z mango albo takiej z imbirem) - kilka garści mrożonych owoców leśnych - garść podprażonych, posiekanych orzechów lub pestek - syrop daktylowy do dosłodzenia, opcjonalnie PRZYGOTOWANIE: Kaszę wsypujemy do rondelka, zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odcedzamy; wsypujemy ponownie do garnuszka, dodajemy mleko razem z pulpą i stawiamy na ogniu. Great for the winter, during the week, early in the morning or a late, lazy, weekend breakfast in bed. INGREDIENTS (2 servings): - 1 C dry millet - 3 C hazelnut milk - nut pulp from making hazelnut milk, optional - small bowl of bluberry jam (the one with mango or the one with ginger) - few handfuls of frozen mixed fruits - a handful of toasted, chopped nuts or seeds - a little bit of date syrup for sweetening, optional PREPARATION: Put the millet in a small pan, add some boiling water, rinse well and drain. Do tego kilka garści mrożonych owoców leśnych i świeże mleko orzechowe, np. jedno z moich ulubionych rodzajów mleka roślinnego, którym jest mleko z orzechów laskowych. Na początku roku, zapewne podobnie jak wielu z Was, wykańczam mrożone zapasy sezonowe, zarówno te z samych owoców, jak i ich przetworów; dzięki nim, fajnie można sobie wzbogacić śniadania lub desery. Pełna jest jagodowej konfitury, którą zeszłego roku przygotowałam w dwóch rodzajach, pierwszy rodzaj był z mango, a drugi z imbirem. It adds all the extra nutrients and an amazing color. Besides that, I like to add some mixed frozen fruits and use freshly made nutmilk, like one of my favorite kind, which is hazelnut milk. Its a simple, delicious, warming and natural breakfast. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i zakrytą odstawiamy na kilka minut, żeby jeszcze lepiej napęczniała, dolewamy potem więcej mleka, jeśli wolimy bardziej płynną. To proste, pyszne, rozgrzewające i naturalne śniadanie jest świetne na zimę, zarówno na co dzień, wczesnym rankiem jak i późne, leniwe, weekendowe śniadanie do łóżka. To w sumie bardziej taka śniadaniowa inspiracja niż przepis, jest banalnie prosta w wykonaniu, ale za to naprawdę pyszna i fajnie rozgrzewa. MILLET PORRIDGE WITH BLUEBERRY JAM, FROZEN FRUITS AND HAZELNUT MILK.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2017/02/rozgrzewajaca-jaglanka-z-konfitura-z.html