Filety drobiowe pod szpinakową pierzynką

Obiad
03.02.2017 22:13
Filety drobiowe pod szpinakową pierzynką

Składniki: 2 filety z kurczaka lub indyka 4 kawałki suszonych pomidorów 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 200 g świeżego szpinaku lub 400 g mrożonego 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 łyżka oleju 3 łyżki mleka 30 g sera gorgonzola 2 szczypty gałki muszkatołowej pieprz, sól Natrzyj filety olejem z suszonych pomidorów, słodką papryką, sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Upieczonego fileta pokrój w paski, przykryj sosem szpinakowym, posyp pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami i wstaw do piekarnika na 5 minut. Piecz przez 20 – 30 minut w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) wysmarowanym olejem w temperaturze 200 ºC.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://ssmacznadieta.wordpress.com/2017/01/06/filety-drobiowe-pod-szpinakowa-pierzynka/