Rurki nadziewane mięsem i pieczarkami

Wiesław
Makarony
30.01.2017 18:40
Rurki nadziewane mięsem i pieczarkami

Pyszny makaron nadziewany farszem mięsno - pieczarkowym zapiekany w sosie pomidorowym 1 kg pieczarek 500 g mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku sól i pieprz majeranek 1 puszka pomidorów całych 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 i 1/2 szklanki wody 1 cebula 500 g makaronu paccheri (duże, krótkie rurki) masło do nasmarowania naczynia natka pietruszki do posypania Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy a pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. W międzyczasie w wysokim naczyniu blendujemy pomidory z puszki z koncentratem, cebulą i wodą. Rurki makaronowe nadziewamy przygotowanym farszem i układamy je stojąco w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Tak przygotowane pieczemy pod przykryciem w 180 st. przez 25 min., a następnie 20 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2017/01/rurki-nadziewane-miesem-i-pieczarkami.html