Pałki z kurczaka po prowansalsku - danie jednopatelniowe

Edyta
Obiad
25.01.2017 19:01
Pałki z kurczaka po prowansalsku - danie jednopatelniowe

😉 Pałki z kurczaka po prowansalsku Składniki (na 2 osoby) 5-6 podudzi z kurczaka, pomidory w puszce, 3 ziemniaki, 200 g fasolki szparagowej (ja przeważnie używam mrożonej), 500 ml bulionu, 2 ząbki czosnku, pół dużej cebuli, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie, sól, pieprz. 😉 Tym bardziej, że jest to często dla mnie danie ratunkowe, czyli idealne na dzień w którym skończył się plan obiadów, a jeszcze nie zaplanowałam i nie zrobiłam zakupów na następny tydzień. Zakochałam się w tym daniu od pierwszego spróbowania i od tamtej pory jest to jedno z najczęściej powtarzających się dań w mojej kuchni. Podudzia z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy z każdej strony, aż się przyrumienią. Wystarczy dokupić pałki z kurczaka, choć i te często mam po prostu zamrożone na czarną godzinę. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz świeżą fasolkę szparagową (jeśli używamy mrożonej, dodajemy ją 10 minut przed końcem gotowania).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/palki-z-kurczaka-po-prowansalsku/