Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy

Agata
Sałatki
25.01.2017 13:30
Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy

Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy 50 minut Składniki: 4 buraki 2 czerwone pomarańcze 2 garści mieszanki sałat 50 g sera brie oliwa z oliwek krem balsamiczny sól pieprz Wykonanie: Buraki płuczemy, kroimy na pół, układamy w naczyniu żaroodporny i skrapiamy oliwą. Dziś moja propozycja to pyszna i bardzo prosta sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy z dodatkiem miękkiego sera. W szklance mieszamy oliwę z solą i pieprzem, polewamy sałatkę, a następnie dość obficie skrapiamy ją kremem balsamicznym. Po upieczeniu zimne buraki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/01/salatka-z-pieczonych-burakow-i.html