Budyń jaglany z masłem orzechowym i malinami

Dominika
Śniadania
23.01.2017 18:54
Budyń jaglany z masłem orzechowym i malinami

U mnie w zamrażarce są jeszcze maliny, które zbierałam latem, więc po rozmrożeniu, to właśnie one trafiły do mojego budyniowego śniadania ;) Składniki Ilość: 2 - 3 porcje 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego ok. 1/2 szklanki ciepłej wody 2 - 3 łyżki masła orzechowego 1 mały banan ok. 200 g malin mrożonych lub świeżych (mrożone wcześniej rozmrozić) Do budyniu jaglanego polecam podać dowolne owoce, czy to pokrojone na kawałki, czy jak w tym przypadku zmiksowane na mus. Do szklanek lub pucharków przekładamy naprzemiennie budyń i mus malinowy lub podajemy budyń w miseczce polany musem. 1 łyżeczka miodu Do dekoracji maliny i orzechy ziemne Przygotowanie Kasze jaglaną najpierw dokładnie przepłukać kilka razy w wodzie, a następnie przełożyć do garnka, zalać mlekiem i gotować ok. 15 minut. Szczerze mówiąc mało przypomina mi on tradycyjny budyń ;) co nie zmienia faktu, że jest to po prostu smaczne, zdrowe śniadanie lub deser! Gdy kasza się ugotuje, dokładamy do niej banana oraz masło orzechowe i miksujemy przy pomocy blendera na gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/budyn-jaglany-z-maslem-orzechowym-i-malinami/