Kremowe ziemniaki z grzybami

Malgorzata
Obiad
20.01.2017 11:45
Kremowe ziemniaki z grzybami

English version Creamy potatoes with mushrooms (4 servings) Ingredients: 2 tbsp vegetable oil vegetable 1/2 large onion, thinly sliced 2 garlic cloves, minced 250 g button mushrooms, cut into large dice 1/4 cup white wine 4 potatoes, peeled cut into large dice 3/4 cup cream salt and pepper parsley to garnish Preparation: Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1/2 dużej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych w grubą kostkę 1/4 szklanki białego wina 4 ziemniaki, obrane pokrojone w grubą kostkę 3/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 lub 36 % sól i pieprz natka pietruszki do podania Przygotowanie: Są bardzo łatwe w przygotowaniu, najpierw podsmażamy cebulkę z czosnkiem, następnie dodajemy pieczarki i ziemniaki, a na koniec dusimy na bardzo małym ogniu w śmietance, pycha! Pyszne ziemniaki z grzybami w pysznym sosie śmietankowym, które przygotowuje się w jednej patelni z pewnością przypadną do gustu każdemu. On a large pan heat on medium heat oil, add onions and cook for 3-4 minutes. Add cream, some salt and pepper and reduce heat to low. Cover with a tight lid and cook for about 15-20 minutes or until the potatoes are cooked through. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, wlej olej, dodaj cebulę i smaż przez 3-4 minuty. Dodaj do patelni ziemniaki i smaż, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut. Przykryj pokrywką i gotuj przez 15-20 minut aż ziemniaki będą miękkie. Scroll down for recipe in English Kremowe ziemniaki z grzybami (4 porcje)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://karmelowy.pl/kremowe-ziemniaki-grzybami-creamy-potatoes-with-mushrooms/