Zupa z brukselki

kardamonovy
Zupy
19.01.2017 11:17
Zupa z brukselki

Składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 500 g brukselki 4 ziemniaki 1 marchewka (z bulionu) 2 łyżki soku z cytryny natka pietruszki kawałek szynki/boczku pieprz sól (przepis na 6 porcji) Zastanawiam się, czy w tej zupie jest jakiś zbędny składnik lub czy jest coś, co można by dołożyć. No garnka wlewamy bulion i wrzucamy do niego umyte i obrane z zewnętrznych liści, brukselki (poza sezonem można użyć mrożonych). Dodajemy do tego pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, ziemniaki i sok z cytryny. Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Smak tej zupy jest dokładnie taki jak zakładałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-z-brukselki/