Zupa rybna z ryżem

Magdalena
Zupy
13.01.2017 22:57
Zupa rybna z ryżem

Składniki: (4-6 porcji) 300 g filetów z dorsza 3 małe marchewki 1 pietruszka 1 cebula 200 g zielonego groszku mrożonego pęczek szczypiorku 2-3 cm kawałek imbiru sok z 1 limonki 2-3 łyżki sosu sojowego (bez glutenu) 200 g ryżu 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, umyty szczypiorek drobno siekamy. Szybka w przygotowaniu zupa rybna z dorsza o oryginalnym smaku podana z ryżem. W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozgrzewamy oliwę z oliwek. Filet z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na końcu dodajemy sok z limonki i wszystko smażymy około 5 min. Nie jest to typowa zupa rybna, jaką znamy z nadmorskich barów i restauracji. Ma bardzo ciekawy smak, a podana z ryżem jaśminowy smakuje znakomicie. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach, wrzucamy do garnka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/zupa-rybna-z-ryzem.html