Piernik na piwie żurawinowym

Małgorzata
Boże Narodzenie
10.01.2017 10:10
Piernik na piwie żurawinowym

Składniki 250 ml piwa żurawinowego ( Karmi ) 750 g mąki 3 płaskie łyżeczki sody 3 łyżki wody 150 g miękkiej margaryny 50 g cukru pudru 6 jajek 1,5 opakowania przyprawy korzennej 350 g miodu 1/2 szkl suszonej żurawiny polewa 125 g margaryny 1/2 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 łyżki wody 1. Miód rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Piernik na bazie piwa żurawinowego z dodatkiem suszonej żurawiny to kolejna propozycja na pyszne, świąteczne ciasto. Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. 3. Ciągle miksując wlewamy stopniowo przestudzony miód i piwo. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę, cukier i kakao. 6. Na koniec dodajemy żurawinę. 7. Ciasto przelewamy do 3 małych keksówek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/10/piernik-na-piwie-zurawinowym/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook