Chleb

Anna
Śniadania
28.12.2016 17:43
Chleb

Składniki: 500 g mąki pszennej 14 g suchych drożdży 2 łyżeczki soli (płaskie) 400 ml ciepłej wody 2 łyżeczki cukru 3 łyżki otrębów owsianych Ponownie wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy na ok. 30 minut, żeby ciasto mogło wyrosnąć. Wypieczenie swojego chlebka w domu wcale nie jest skomplikowane ani nie wymaga dużo czasu, a na pewno będzie smaczny i zdrowy. Tak przygotowane ciasto ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Gruba kromka swojskiego chleba z domowym masłem to jedno z najlepszych wspomnień z dzieciństwa. Opis chleb: Chleb – coś co zawsze mamy w domu. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i wstawiamy chleb na 1 godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/chleb/