Ryba po japońsku

Monika
Boże Narodzenie
20.12.2016 12:49
Ryba po japońsku

Teraz mam dylemat, którą rybę przygotować na świąteczny stół bo obie takie pyszne. składniki: ok 1 kg filetów rybnych 3 czerwone papryki 1 niecały słoiczek ogórków konserwowych (o pojemności 500 ml) ok 1 kg filetów rybnych 3 czerwone papryki 1 niecały słoiczek ogórków konserwowych (o pojemności 500 ml) 3 cebule 1 duża marchewka sól, pieprz 3-4 jajka mąka do panierowania olej do smażenia zalewa: 1 szklanka wody 8 łyżek keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek octu 10 % 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3-4 jajka mąka do panierowania olej do smażenia zalewa: 1 szklanka wody 8 łyżek keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek octu 10 % 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka soli 8 łyżek cukru Można też od razu rybkę podać na ciepło z warzywami i np. ryżem, jednak najlepiej smakuje na zimno jak się przegryzie. Można też od razu rybkę podać na ciepło z warzywami i np. ryżem, jednak najlepiej smakuje na zimno jak się przegryzie. W robimy w misce to układać na przemian warstwę warzyw, warstwę ryby, warstwę warzyw i tak do wykorzystania składników. W robimy w misce to układać na przemian warstwę warzyw, warstwę ryby, warstwę warzyw i tak do wykorzystania składników. Gdy warzywa na patelni już zmiękną zestawić z ognia, dodać pokrojone w paseczki ogórki. Gdy warzywa na patelni już zmiękną zestawić z ognia, dodać pokrojone w paseczki ogórki. Panierować w jajku i mące i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Sposób przygotowania jest podobny jak w przypadku ryby po grecku tyle, że są nieco inne warzywa a całość jest w słodko-kwaśnej zalewie. Oczywiście zalewę można sobie zmodyfikować pod swój smak, jak ktoś woli kwaśniejsze do więcej octu jak bardziej słodkie to mniej. 8 łyżek cukru W szklanym naczyniu (może być żaroodporne lub miska) ułożyć usmażoną rybę i przykryć sosem z warzywami. W szklanym naczyniu (może być żaroodporne lub miska) ułożyć usmażoną rybę i przykryć sosem z warzywami. Ta pyszna rybka z warzywami bardzo często gości na naszych świątecznych stołach, u mnie jest obowiązkowo. Oczywiście zalewę można sobie zmodyfikować pod swój smak, jak ktoś woli kwaśniejsze do więcej octu jak bardziej słodkie to mniej. W międzyczasie paprykę pokroić w paseczki, dodać do cebuli i marchewki. W międzyczasie paprykę pokroić w paseczki, dodać do cebuli i marchewki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/12/ryba-po-japonsku.html