roladki schabowe z serem pleśniowym

Marta
Obiad
17.12.2016 22:34
roladki schabowe z serem pleśniowym

Na każdym plastrze po stronie z przyprawami układamy gruby pasek lazura (nie powinniśmy zużyć całego sera do wypełnienia roladek, ponieważ odrobina będzie potrzebna do sosu), zakładamy brzegi i zwijamy w ciasną roladkę, spinamy wykałaczką. ! Składniki: - 4 plastry schabu - 150 g sera srebrzystego lazur - 2 duże cebule - duża czerwona papryka - marchewka - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - sól morska, pieprz Schab rozbijamy, ale tak, żeby nie powstały dziury. na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę masła, obsmażamy roladki z każdej strony na złoto. A jeżeli jeszcze pojawi się w towarzystwie aromatycznego sosu - takim daniom mówimy stanowcze tak Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, a marchew w plastry. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz i resztę sera lazur.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/12/roladki-schabowe-z-serem-plesniowym.html