Roladki z karkówki z wędzoną szynką i suszonymi śliwkami

Monika
Boże Narodzenie
16.12.2016 23:25
Roladki z karkówki z wędzoną szynką i suszonymi śliwkami

składniki: 7 grubszych plastrów karkówki ( ok 1,2 kg ) 7 plastrów wędzonej szynki dojrzewającej ok 20 suszonych śliwek Helio 7 łyżeczek musztardy sarepskiej 600 ml gorącej wody 2 łyżki mąki sól, pieprz 1 łyżka oleju Przy jednym brzegu ułożyć suszone śliwki, ja dawałam po 2-3 sztuki w zależności jak duże śliwki i jak duży plaster mięsa. Roladki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kluseczki bez dziurki i buraczki z białą kapustą. Z wywaru w którym dusiło się mięso przygotować sos. Z roladek usunąć sznurek i włożyć je ponownie do sosu aby się podgrzały. Na desce ułożyć jeden rozbity plaster karkówki i posmarować 1 łyżeczką musztardy. Mąkę wymieszać w odrobinie ziemnej wody i wlać do wywaru, zagotować aby sos zgęstniał.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/12/roladki-z-karkowki-z-wedzona-szynka-i.html