Ciasteczka z bananami i czekolada

Ewelina
Przepisy
16.02.2014 8:53
Ciasteczka z bananami i czekolada

Przepis

Kruche ciasto:

400 g mąki pszennej

250 g masła

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki cukru pudru

5 żółtek

Dodatkowo:

banany

czekolada deserowa lub mleczna

Przygotowanie:

Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wkrój zimne masło i dodaj żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj na placek grubości ok 1 cm i wycinaj formą lub szklanką niewielkie kółka. Banany obierz i pokrój w grube plastry. Układaj je na kółkach z ciasta, a na plastry banana połóż kawałek czekolady (ewentualnie wiórki czekolady startej na tarce). Przykryj kolejnym kółkiem z ciasta, dociśnij brzegi, tak by się skleiły. Piecz przez około 20-30 minut w temperaturze 190°C.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną