Sernik kokosowy

Karolina
Ciasta
14.12.2016 18:11
Sernik kokosowy

Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Święta tuż tuż i już zastanawiam się jakie ciasta przygotować, co roku robię kilka ciast, ponieważ mam dużą rodzinę i wszyscy uwielbiają słodkości. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik powstał spontanicznie i bardzo szybko, bez robienia spodu i ubijania białek, ponieważ po prostu miałam mało czasu na jego wykonanie, a spodziewałam się gości. Składniki: (blacha 29x24) - 1,25 kg twarogu półtłustego - 1 szklanka cukru - 5 jajek - cukier waniliowy - 4 łyżki masła - 100-150 g wiórek kokosowych - 4 łyżki likieru kokosowego Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. , żeby zrobić każdemu przyjemność piekę około 6-7 ciast, wymaga to dużo pracy, ale czego się nie robi dla uśmiechu rodziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/12/sernik-kokosowy.html

Talerz przyjemności

Karolina