Ukrainka

Wiesław
Ciasta
12.12.2016 16:34
Ukrainka

Na stolnicę wysypujemy resztę mąki, wykładamy ciasto i dokładnie wyrabiamy, aż wgnieciemy całą mąkę (jeżeli ciasto będzie zbyt twarde dodajemy 2-3 łyżki śmietany). Na kuchence ustawiamy garnek z gotującą wodą, a na nim ustawiamy metalową miskę i całość ubijamy na parze przez około 15 min. Wykonanie ciasta jest pracochłonne, ale za to pięknie się prezentuje i jest bardzo dobre w smaku Do metalowej miski wsypujemy cukier, kakao, dodajemy miód i wbijamy jajka. Na gotujące się mleko wlewamy masę mączno - jajeczną i gotujemy budyń. Ubitą masę jajeczną zestawiamy, wsypujemy 2 szklanki mąki i sodę oraz mieszamy łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/11/ukrainka.html