Zupa pieczarkowa z pęczakiem

kardamonovy
Zupy
12.12.2016 12:24
Zupa pieczarkowa z pęczakiem

Składniki: 1,5 l wody 500 g pieczarek biała część pora 1 duża marchewka 1 średni korzeń pietruszki ćwierć małego selera 2 liście laurowe pół szklanki suchej kaszy pęczak 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji) Por kroimy w cienkie półplasterki, marchewkę, korzeń pietruszki i seler kroimy w kostkę – wszystko smażymy około 5 minut na wolny ogniu. Do całości dokładamy liście laurowe, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i smażymy do zrumienienia. W innym wypadku My jadłby tylko ziemniaki/kluchy i mięso… Nie powiem, żeby zajadał się jakoś zawzięcie… ale zjadł. Mam nadzieję, że ta zupa znajdzie, mimo wszystko, większą ilość fanów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-pieczarkowa-z-peczakiem/