Karp wigilijny wędzony na parze

Katarzyna
Obiad
05.12.2016 22:56
Karp wigilijny wędzony na parze

Składniki: Składniki na marynatę: Wykonanie: 1 kg karpia2 łyżki suchej herbaty1 łyżka cukruolej do smażenia1 łyżeczka imbiru3 łyżki przyprawy typu MAGGI½ łyżeczki cynamonu½ łyżeczki cukru¼ szklanki wodyRybę dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić w dzwonka. Nie odkrywając zestawić z ognia i wędzić rybę przez około 20 minut.*Folię rozłożyć w garnku bo inaczej przypali się nam garnek! Wszystkie składniki na marynatę połączyć, wymieszać i polać rybę, odstawiając ją na 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/12/karp-wigilijny-wedzony-na-parze.html