Kotlety z jajek i wędzonej makreli

Wiktoria Eulalia
Obiad
28.11.2016 17:54
Kotlety z jajek i wędzonej makreli

Kotlety z jajek i wędzonej makreli Składniki na 6 kotletów 5 jajek klasy M 200 g wędzonej makreli (obranej ze skóry, bez ości) biała część pora natka pietruszki łyżka masła kilka łyżek mąki (ja użyłam kukurydzianej) łyżka serka twarogowego (u mnie chrzanowe Almette) sól i pieprz + amarantus ekspandowany do obtoczenia kotletów ( oczywiście możecie użyć dowolnych płatków, otrębów, czy zwykłej bułki tartej) Kilka jajek ugotowanych na twardo, wędzona ryba, natka pietruszki doprawione solą i pieprzem...uformowałam z tej masy kotleciki, obtoczyłam wi wyłożyłam na blachę do pieczenia. moja mama jakiś czas temu kupiła taką paczuszkę - widziałam że jest bardzo osamotniona leżąc w szafce, więc ją napoczęłam i spróbowałam i to jest naprawdę naprawdę ciekawy dodatek do wszelkich dań, a w tych kotletach sprawdził się idealniewięc W mojej głowie od razu zaczął tworzyć się przepis na coś wyjątkowo pysznego..nie myśląc zbyt długo zabrałam się do pracy. przez ok.Gotowe podajemy z natką pietruszki, ziemniakami/ryżem i np. surówką z marchewki. Gotowe podajemy z natką pietruszki, ziemniakami/ryżem i np. surówką z marchewki. Pieczemy przez ok. 15-20 minut w piekarniku z termoobiegiem ustawionym na 200 stopni C. Wiecie... moje wrażenia smakowe to jedno, ale gdy słyszę szczere komplementy z ust innych osób, naprawdę robi mi się miło. Układamy na blasze wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia i niewielką ilością olejużeby kotleciki się nie przyklejały).Pieczemy Z masy formujemy w dłoniach kotlety i obtoczamy w amarantusie. Bo zdrowe jedzenie może być mega smaczne, a ja to potrafię udowodnić i nie potrzebuję do tego specjalnych kulinarnych umiejętności.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.com/2016/11/kotlety-z-jajek-i-wedzonej-makreli.html