Łosoś marynowany w whisky

Przekąski
27.11.2016 12:52
Łosoś marynowany w whisky

Zapraszam Was także do innych przepisów na Boże Narodzenie: – zakwas na barszcz – barszcz wigilijny – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w kiszonych cytrynach – ciasteczka migdałowe – przepis na pierniczki – śledź marynowany w occie – śledź z konfiturą z cebuli – domowa przyprawa do piernika – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź pikantny z chilli – śledzie w oleju – kruche ciasteczka – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie: ok 10 minut + 24h marynowania Składniki: – 0,5 kg świeżego łososia ze skórą – 1 łyżka soli gruboziarnistej – pół kieliszka whisky – 1 łyżka cukru kokosowego PRZYGOTOWANIE: Zapakujcie rybę w folię spożywczą obwijając dość ciasno, a następnie połóżcie w naczyniu w lekkim skosie i wyższych rantach, tak aby przez mały otwór zrobiony w folii mógł wypływać sos.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/losos-marynowany-whisky/