Jesienne smoothie z pieczonych jabłek

Koktajle
27.11.2016 12:41
Jesienne smoothie z pieczonych jabłek

Czego potrzebujemy? – 2 duże jabłka – cynamon – świeży imbir – jogurt naturalny/ woda Jak przygotować? 1. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy wnętrze i kroimy na mniejsze kawałki. Dlaczego warto je jeść? – regulują naszą przemianę materii oraz poziom cholesterolu, – są naturalnym skupiskiem witamin (szczególnie witaminy C) i minerałów, – działają korzystanie na naszą pracę serca 2. Pieczone – jeśli wybieracie tę opcję – Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, pokrojone jabłka układy na blaszce, podsypując je cynamonem i wcześniej startym imbirem. Świeże – jeśli wybieracie opcję użycia świeżych jabłek – po obraniu, kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. My nasze wcześniej podpieczemy, ale to czy zdecydujecie się na świeże czy pieczone owoce – zależy już tylko od Was. Jako że są jednymi z najpopularniejszych owoców w Polsce – postanowiłyśmy się dzisiaj przyjrzeć im bliżej. Czas więc na #SundaySmoothie – smoothie z pieczonych jabłek! Zapraszamy Was do grupy, w której dzielimy się zdrowymi przepisami – jest nas już ponad 12 tysięcy!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czynnikipierwsze.com/jesienne-smoothie-z-pieczonych-jablek/