Czekoladowe jajka z nadzieniem

Ewelina
Śniadania
11.02.2014 19:37
Czekoladowe jajka z nadzieniem

Przepis

SKŁADNIKI

9 szt balonów

100 g gorzkiej czekolady

50 g masła

1 szt 1 opakowanie serka philadelphia i 2 łyżki serka homogenizowanego ( można dać łącznie 1,5 opakowania serka philadelphia)

1 łyżka cukru

1 łyżka ekstraktu z wanilii

1 szt mango

SKŁADNIKI

Kup brakujące składniki

Chcesz dobrać wino do tej potrawy?

Znajdź wino

Chcesz zapisać składniki?

aby mieć je zawsze pod ręką:

wyślij na e-mail

zachowaj przepis

Brakuje Ci...

Warzyw

Jarmuż ekologiczny

Bąbelki na karnawał

Zestaw do karmelu czerwony

Oliwy

PRZYGOTOWANIE

Krok 1

Czekoladowe jajka:

Czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Zostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Balony umyć płynem do naczyń, wydrzeć do sucha. Nadmuchac je lekko, aby miały wielkość dużego jajka. Balkony posmarować olejem a następnie zanurzać do połowy w rozpuszczonej czekoladzie. Balony postawić na papierze do pieczenia i zostawić do zastygnięcia.

Spuścić powietrze z balonów i delikatnie je wyjąć. Czekoladowe jajka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu.

Krok 3

Krem waniliowy:

Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać serki, ekstrakt i ucierać do powstania jednolitej masy.

Krok 4

Mus z mango:

Mango obrać ze skórki, pokroić na kawałki i zmiksować blenderem na gładko.

Do czekoladowych miseczek nakładać krem waniliowy, na wierzch mus mango.

Krok 5

Do czekoladowych miseczek nakładać krem waniliowy, na wierzch mus mango.

- See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/desery/czekoladowe-jajka-z-nadzieniem-waniliowym-i-muesm-z-mango/#sthash.Y6zY2oau.dpuf

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną