Pikantne nóżki z kurczaka

Kasia
Obiad
20.11.2016 13:48
Pikantne nóżki z kurczaka

Sałatka – sałata rzymska – czerwona cebula – ząbek czosnku – połowa papryczki żółtej pepperoni – odrobina startego imbiru – sok z połowy cytryny – szczypta soli – łyżeczka cukru – łyżka oleju słonecznikowego Sałatę rwiemy na kawałki, a cebulę kroimy w pióra. Składniki – 0,5 kg udek z kurczaka – łyżka cukru – 2 łyżki sosu sojowego – 2 łyżki soli – 3 łyżki słodkiej papryki – szczypta pieprzu – 3 posiekane ząbki czosnku – 2 łyżeczki tabasco Dip z pieczonej papryki – 2 papryki – oliwa z oliwek – sól i pieprz Paprykę oczyszczamy, kroimy na kawałki, wykładamy na blasze i pieczemy w temperaturze 200 stopni, do momentu zmięknięcia, zrumienienia. Czosnek i papryczkę siekamy na małe kawałki, imbir ścieramy na tarce, następnie dodajemy do nich pozostałe składniki (sok z cytryny, sól, cukier, olej), aby powstał sos. Następnie umieszczamy mięso w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 30 minut, po czym zwiększamy nagrzanie piekarnika do 200 stopni i pieczemy do zrumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2015/11/pikantne-nozki-z-kurczaka-z-salata-rzymska-i-dipem-z-papryki/