Kurczak tikka

Beata
Obiad
20.11.2016 0:09
Kurczak tikka

Polecam, bo warto! 5 udek z kurczaka 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki płatków chilli 5 zmielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 1 liść laurowy 1/4 łyżeczki pieprzu 3 ziarenka kardamonu 400 g naturalnego jogurtu 2 cebule Z udek zdjąć skórę i nakłuć widelcem w paru miejscach każde udko. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C około 1 godzinę i 15 minut. Powstałą pastą bardzo dokładnie wysmarować mięso, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/11/kurczak-tikka.html

smak i uczucie

Beata