Kinder country ciasto bez pieczenia

Katarzyna
Ciasta
17.11.2016 15:11
Kinder country ciasto bez pieczenia

Składniki: Wykonanie: 300 ml śmietanki 30%250 g serka mascarpone150 g petit beurre2 mleczne czekolady2 białe czekoladypłatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzchW kąpieli wodnej roztopić białe czkolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Przygotować ciemną masę: ubić 150 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne. Robiłam ciasto dwa razy, w ostateczności zmniejszyłam ilość śmietanki o 50 ml (poniżej przepis już po modyfikacji) Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/11/kinder-country-ciasto-bez-pieczenia.html