Rogaliki

Marika
Przekąski
09.11.2016 23:10
Rogaliki

Składniki:kilka śliwek lub gęste powidła kakao 2 łyżki wody 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Wykonanie:Na dużej patelni zagotować 2 łyżki wody z 2 łyżkami cukru. sobota, 30 grudnia 2017 Pierniki ( duża porcja ) Składniki:2 i 1/2 margaryny 3 kg mąki 3 szklanki cukru ( jedna na karmel) 2 łyżeczki amoniaku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 litra miodu 12 jajek ( 5 całych) 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy ( sypana / prawdziwa ) Makowiec Ciasto Składniki:1/2 kostki margaryny 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 proszku do pieczenia Wykonanie: Margarynę ucierać z cukrem, następnie dodać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek. Biszkopt można przekroić na pół przełożyć masą i wierch oraz boki posmarować też. boki można posypać kruszonkami z ciasta wcześniej zbierając wierzch z biszkoptu i przyrumienić je za złocisty kolor w piekarniku. Rękaw do dekoracji ciast w Rossmannie koszt około 13 zł. foremki do rurek z kremem metalowe koszt na allegro około 15-20 zł, w zależności od rozmiaru i ilości. Zdjęcie najlepiej gdy wydrukujemy na najlepszej jakości druku, pierwsza próbę drukowała na zwykłym papierze ale dla porównania wydrukuje również na papierze kredowym. Zestaw zdrapywanki zawiera: arkusz do zdrapywania kartonową podkładkę do pomocy w pracy, aby zasłaniać miejsca nie zdrapywane drapak szablon do ćwiczeń Wydrapane obrazki można oprawić w ramkę, mogą pełnić funkcję obrazu. Zestaw zdrapywanki zawiera: arkusz do zdrapywania kartonową podkładkę do pomocy w pracy, aby zasłaniać miejsca nie zdrapywane drapak szablon do ćwiczeń Wydrapane obrazki można oprawić w ramkę, mogą pełnić funkcję obrazu. Ciasto Składniki:1/2 kg mąki krupczatki 3 żółtka 1 szklanka kwaśnej śmietany 1 masło 10 gram drożdży białko cukier najlepiej gruby około pół szklanki Wykonanie:Wszystkie produkty wymieszać razem. W osobnym naczyniu widelcem rozetrzeć jajka i z resztą mąki dodać do wcześniej przygotowanych składników, pod koniec wlać tam też 1 szklankę śmietany. Masa Składniki: 250 gram palmy 100 gram cukru kawa do smaku Wykonanie: Palmę ucierać z cukrem na gładką masę, do smaku dodać kawę. Wierzch posypać kruszonką. Kruszonka:1/2 kostki margaryny 1 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 żółtko środa, 27 grudnia 2017 Zdrapywanka Zdrapywanka może być ciekawym zestawem do zabawy plastycznej jak i ćwiczeń sprawności manualnej. Pierwsze zdrapywanie polecam rozpocząć na szablonie do pierwszych ćwiczeń aby zaznajomić się z drapakiem. Pierwsze zdrapywanie polecam rozpocząć na szablonie do pierwszych ćwiczeń aby zaznajomić się z drapakiem. W misce wymieszać jajka, mąkę, resztę cukru, proszek do pieczenia tak aby uzyskać lejące się ciasto. Rozwałkować ciasto i pokroić na cienkie paski, zawijać na metalowe rurki od grubszej strony. 1 szklanka cukru 3 jajka 150 gram margaryny ( rozpuścić i ostudzić ) 1 cukier wanilinowy 1/2 olejku migdałowego Mak należy sparzyć i odcedzić. Biszkopt Składniki: 6 jajek 180 gram cukru 180 gram mąki Wykonanie: Jajka ubijać mikserem, w międzyczasie posmarować formę. Śliwki pokroić w plasterki i ułożyć na gotującym się karmelu. 1/2 paczki cynamonu 5 przypraw do pierników 1 butelka śmietany Wykonanie:Z jednej szklanki cukru zrobić karmel. Pierwsze spostrzeżenia: zdrapując najlepiej gdy zaczniemy pracę od góry arkusza a resztę niezdrapywaną, pozwoli nam to uchronić resztę arkusza od przypadkowego starcia. Pierwsze spostrzeżenia: zdrapując najlepiej gdy zaczniemy pracę od góry arkusza a resztę niezdrapywaną, pozwoli nam to uchronić resztę arkusza od przypadkowego starcia. Wykrawać foremkami i piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Rurki z kremem Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Ostatni krok to naniesienie lakieru w celu zabezpieczenia przeniesionego zdjęcia na drewno. Czarny arkusz zawiera naniesiony szablon czyli miejsca w których powinno odbywać się zdrapywanie. Czarny arkusz zawiera naniesiony szablon czyli miejsca w których powinno odbywać się zdrapywanie. Do ubitych jajek dosypać mąki i chwilę miksować ( nie za długo i na najmniejszych obrotach ). Niektóre ze zdjęć lądują w ramkach na ścianie. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 2 - 3 godziny. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Gdy pojawią się pęcherzyki powietrza to zmniejszyć ogień i gotować kilka minut aż cukier się skarmelizuje ( mieszać ). Wyłączyć ogień i zostawić przykryte ciasto na 10 minut. Patelnię nakryć talerzem i obrócić aby ciasto wypadło na talerz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malekoloroweroznosci.blogspot.com/

male kolorowe roznosci

Marika