Grochówka na wędzonym boczku

Anna
Zupy
04.11.2016 17:05
Grochówka na wędzonym boczku

Składniki: - 1 większa cebula, - 300 g grochu łuskanego (połówki), - ok. 2 litry wody, - 4 marchewki, - 1 pietruszka, - 4-5 ziemniaków, - ok. 200 g wędzonego boczku, - przyprawy: liście laurowe, pieprz, majeranek, ziele angielskie, sól. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa (marchewkę i pietruszkę w mniejszą kostkę, ziemniaki w większą). Aby naturalnie (bez użycia mąki) zagęścić zupę, część grochu i warzyw możemy wyjąć z zupy i zblendować, a następnie ponownie pomieszać z zupą. W tym czasie na masełku dusimy cebulę pokrojoną w kostkę. Na rozgrzanie będzie idealna pyszna, domowa grochówka na wędzonym boczku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2016/11/szybka-grochowka-na-wedzonym-boczku.html