Surówka obiadowa z kiszonej kapusty, ogórków i papryki

Jolanta
Obiad
31.10.2016 11:14
Surówka obiadowa z kiszonej kapusty, ogórków i papryki

Polecam też inne przepisy na surówki: Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty. Ta surówka obiadowa z kiszonej kapusty jest bez udziwnień i modnych dodatków, składa się ze składników które przeważnie każdy ma w domu. Składniki: 500 g świeżo ukiszonej młodej kapusty 1 ogórek kiszony, mogą być dwa 2 paski marynowanej czerwonej papryki 1 cebula łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka cukru, sól i pieprz mielony do smaku Przygotowanie: Do kapusty dodajemy cienkie plasterki kiszonego ogórka, marynowaną paprykę pokrojoną w kostkę lub paski, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz natkę pietruszki, wlewamy odrobinę oleju, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, całość łączymy mieszając np. widelcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/surowki/surowka-obiadowa/