Ratatuj - zapiekane warzywa

przepis
Ratatuj - zapiekane warzywa
21Paź
author

Blog Kobiece Inspiracje

http://blog.kobieceinspiracje.pl

składniki

Ratatuj - zapiekane warzywa

  • 2 cukinie
  • 2 bakłażany
  • papryka
  • pomidory
  • cebula
  • zioła prowansalskie
  • koperek
  • 3 ząbki czosnku
Przepis

Czas przyrządzenia: 15 minut

Cukinie dokładnie myjemy, kroimy na grube plastry a następnie podsmażamy przez chwilę na patelni.

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #1

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #2Tak samo postępujemy w przypadku bakłażana jednak z tą różnicą, że bakłażana należy wcześniej skropić solą, poczekać kilka minut, aż puści soki a następnie pozbywamy się powstałych soków i dopiero podsmażamy.Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #3

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #4

Podsmażamy cebulę oraz kroimy pomidory w plasterki.

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #5Wszystkie nasze warzywa wykładamy na przemian w naczyniu żaroodpornym, czyli kolejno pomidor z cebulą, bakłażan, cukinia, papryka.

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #6

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #7 Doprawiamy ziołami prowansalskimi, koperkiem, posiekanym czosnkiem pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #8

Zdjęcie Ratatuj - zapiekane warzywa #9

następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ
Zobacz nasze filmy i zasubskrybuj kanał:
SKOMENTUJ
następna inspiracja