Łosoś ze szparagami

Anna
Obiad
19.10.2016 18:56
Łosoś ze szparagami

Składniki: 200 g filetu z łososia 6 zielonych szparagów 3 plasterki z cytryny Sok z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek Sól, pieprz 150 ml słodkiej śmietany 30% 75 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka posiekanego tymianku Gałązki świeżego koperku Sposób podania: Na talerz wylewamy sos i na to wykładamy łososia (łososia wykładamy z folii bez dodatku cytryny). Kwasy omega-3, to właśnie z tego jest popularny łosoś a połączenie go ze szparagami daje nam kulinarne arcydzieło. Przepis na łososia ze szparagami jest bardzo reklamowanym daniem przez wiele magazynów o zdrowiu czy fitnessie. Opis łosoś ze szparagami: Łosoś ze szparagami to zdrowe i proste danie. Na wierzch ryby kładziemy kilka plastrów cytryny oraz gałązki świeżego koperku. Każdy filet zawijamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na min 1 godzinę, dzięki temu łosoś będzie delikatny. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni i łososia pieczemy w folii przez ok. 30 minut. Filet przyprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/losos-ze-szparagami/