Pancakes (pankejki)

Weronika
Śniadania
07.10.2016 10:08
Pancakes (pankejki)

Składniki: - mąka pszenna ok 230 g - mleko 1 szklanka - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - soda 1/4 łyżeczki - szczypta soli - cukier 4 łyżki - cukier waniliowy pół opakowani (8 g) - jajka 3 szt. - 2 łyżki oleju października 07, 2016 0 cukier , cukier waniliowy , deser , jajka , mąka , mleko , śniadanie Pancakes czy jak ktoś woli pankejki są to puszyste placuszki. Smażę na rozgrzanej patelni, przekładam na drugą stronę jak pojawią się bąbelki i będzie widać, że ciasto już nie jest takie mokre. Najczęściej podaje się je z syropem klonowym, owocami, bitą śmietaną, dżemem, czekoladą lub na słono. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym roztrzepuję lub jak wolicie można zmiksować. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i soda oraz solą. W zasadzie można je podawać z czym tylko chcecie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaviki.blogspot.com/2016/10/pancakes-pankejki.html