Dyniowe naleśniki zapiekane na cebuli

Małgorzata
Obiad
06.10.2016 18:47
Dyniowe naleśniki zapiekane na cebuli

Składniki ciasto naleśnikowe 1 szkl mleka ok. 1,5 szkl mąki 3-4 łyżki pure z dyni 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli szczypta cukru 1 jajko farsz 6 dużych pieczarek 1 cebula sól pieprz papryka ostra w proszku olej do smażenia sos 2 jajka 2 łyżki pure z dyni 1 łyżka śmietany 18% sól pieprz tymianek (ewentualnie czosnek) dodatkowo 3 łyżki startego parmezanu 1 cebula kawałek czerwonej papryki 1. 3. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon. Po wyjęciu z piekarnika dokładamy paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Smacznego! 10. Posypujemy całość startym parmezanem i zapiekamy przez około 20 minut w 180 stopniach. Delikatne dyniowe naleśniki z pieczarkowym farszem to bardzo smaczna propozycja dla wegetarian. Układamy cienko pokrojoną w krążki lub piórka cebulę. 7. Na niej rozkładamy faszerowane naleśniki dyniowe. 8. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy pure z dyni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/10/05/dyniowe-nalesniki-zapiekane-na-cebuli/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook