Galaretka owocowa z bitą śmietaną

Ewelina
30.01.2014 22:35
Galaretka owocowa z bitą śmietaną

Przepis

Składniki

- galaretka o smaku truskawkowym: 1 opakowanie

- galaretka o smaku owoców leśnych: 1 opakowanie

- śmietana kremówka 30%: 400 gramów

- Żelatyna: 1 łyżeczka

- cukier waniliowy: 4 łyżeczki

- kandyzowana wiśnia: 12 sztuk

Sposób przygotowania

1.

Każdą galaretkę rozpuścić zgodnie z informacją na opakowaniu, zniejszając tylko ilość wody (jeśli na opakowaniu jest dodać 500 ml, to dodajemy 450 ml). Galaretki pozostawić do ostygnięcia.

2.

Schłodzone galaretki wlać do przygotowanych naczyń. Każde naczynie ustawić pod kątem, tak aby zastygająca galaretka była przechylona. Pozostawić w miejscu chłodnym do stężenia.

3.

Schłodzoną śmietanę ubić dodając cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody.

4. galareka owocowa - krok 4

Łączymy galaretki z bitą śmietaną. Ozdabiamy kandyzowaną wisienką.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną