Precle z cukinią i szynką parmeńską

Marta
Przekąski
07.09.2016 15:24
Precle z cukinią i szynką parmeńską
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

ciasto francuskie – 1 płat
cukinia mała – 1 szt.
szynka parmeńska (lub odpowiednik – bardzo cienko krojony) – 1 opakowanie
olej
1 jajko
sól
sos do pizzy Folwark

Przepis


Cukinie umyć, pokroić wzdłuż (obieraczką do warzyw). Odstawić.

Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na paski około 1,5cm. Ciasto posmarować sosem do pizzy. Ułożyć cukinie, na niej szynkę (ważne, żeby były takiej samej grubości).Zrolować (wzdłuż) i skleić końce. Ułożyć na papierze do pieczenia. Włożyć do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (do 200 stopni).

Roztrzepać jajko w misce i przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch precli jajkiem i posypać solą.

Piec około 20 minut (aż się zarumienią). Można podawać z dowolnymi sosami Folwark.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną